Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Παλαίωση ξύλινου κουτιού με μεικτές τεχνικές.

  Γεια σας!
  Είμαι η Μάτα κατά κόσμον η Φούσκα Δημιουργίες!Είναι η πρώτη φορά που θα σας δείξω βήμα βήμα πως μπορούμε να κάνουμε μια παλαίωση ενός ξύλινου κουτιού και να χρησιμοποιήσουμε διάφορες τεχνικές να το διακοσμήσουμε.Σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ το  Crafty life για την πρόταση που μου έκανε και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό!

   Πάμε να δούμε τι θα φτιάξουμε:







Bήμα 1 α):  Διάλεξα ένα  ξύλινο κουτί και αφού πρώτα το πέρασα με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο να φύγουν τυχόν ακίδες,το σκούπισα με ένα μαλακό στεγνό πανάκι το καθάρισα και ξεκίνησε η προετοιμασία του ασταρώματος (σε αυτή την φάση εγώ δεν το αστάρωσα γιατί μου είχε τελειώσει το αστάρι κ το είχα ξεχάσει).
            β):  Επέλεξα τα χρώματα  μου και σε μια παλέτα έβαλα αρκετό λευκό και λίγες σταγόνες μαύρο για να φτιάξω μια γκρι απόχρωση.Αφού έβαψα όλη την επιφάνεια μου,σε μια παλέτα πάλι έβαλα το λευκό χρώμα κ με ένα σκληρό τρίχινο πινέλο πήρα λίγο χρώμα κ σε μια χαρτοπετσέτα σκούπισα το πινέλο μου  για να φύγει το χρώμα και μετά πέρασα απαλά το ξύλινο μου κουτί.Το ίδιο επανέλαβα και με το μαύρο.Και στις δυο περιπτώσεις τόνισα τις γωνίες του αντικειμένου μου και με τα δυο χρώματα.


Βήμα 2ο :Διάλεξα ένα ριζόχαρτο, και με την κόλλα του decoupage και ένα πολύ μαλακό πινέλο  ενσωμάτωσα την εικόνα στο ξύλο.Μ'ένα στένσιλ  και με την σπάτουλα μου,άπλωσα την πάστα  και δημιούργησα μια μπορντούρα με λουλουδάκια.



 Βήμα 3ο :Κόλλησα μια κορδέλα πάνω στο κουτί μου.Πήρα μια γάζα και την χρωμάτισα ψεκάζοντας με ακρυλικό χρώμα σε σπρει,αφού στέγνωσε με ένα medium (τύπου κόλλας ) και το πινέλο μου,κόλλησα την γάζα πάνω στο κουτί.




Βήμα 4ο :Με το big shot και τα την μήτρα κοπής (Thinlits) διάλεξα να κόψω τις λέξεις ''together-forever''.Με το εργαλείο μου Inkssentials Ink Blending Tool  και το μελάνι μου χρωμάτισα τα γράμματα.
Για να τα κάνω πιο ενδιαφέροντα και για να τα τονίσω χρησιμοποίησα το διάφανο υγρό medium για να τους προσθέσει ένα 3D εφέ.


Βήμα 5ο :Για την διακόσμηση του κουτιού πήρα τα διακοσμητικά από χαρτόνι και τα ψέκασα με ακρυλικό χρώμα σε σπρέι  .Τα λουλουδάκια  ήταν σε διάφορα μεγέθη!


Βήμα 6ο :Για να τα κάνω πιο ενδιαφέρον,με το gel medium σε ένα πιατάκι ανακάτεψα λίγο glass microsphaires, λίγες silver microspheres  και με το πινέλο μου βουτώντας το στο μείγμα πέρασα από πάνω τα λουλουδάκια μου για να τους δώσω ένα κρυστάλλινο εφέ.Επίσης χρησιμοποίησα (με τον ίδιο τρόπο) natural mica flakes για τσαχπινιά!


Βήμα 7ο :Στο τέλος για να κάνω ακόμα πιο ενδιαφέρον το δημιούργημα μου με το πινέλο μου πέρασα λίγο gesso τις άκρες των λουλουδιών μου...


.......και αυτό ήταν!
Το ξύλινο μου κουτί μεταμορφώθηκε!
Ελπίζω να σας αρέσει και να σας ενέπνευσα να δημιουργήσετε και εσείς!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

'Ολα τα υλικά που χρησιμοποίησα θα τα βρείτε στο αγαπημένο μου μαγαζάκι
                                                    Crafty Life!

crystal effect

3 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό tutorial και πλήρες !!! Ευχαριστούμε πολύ !!!
    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Ελπίζω να ενέπνευσα για δημιουργία!
    Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσετε!
    Μελλοντικά θα μπουν κ άλλα tutorial!
    : ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή